Mi az a Budapest Kártya?

A Budapestre látogató turisták számára létrehozott, kedvezményeket kínáló szolgáltatáscsomag egy kártya formájában. A hivatalos fővárosi termékként forgalmazott kártya ingyenesen, vagy kedvezményesen igénybe vehető, megbízható és válogatott turisztikai szolgáltatásokat biztosít az ide látogatók számára, pl. ingyenes és korlátlan tömegközlekedés, ingyenes múzeumi- és fürdőbelépő, kedvezményes étkezés és kulturális szolgáltatások.

A látogatás időtartamához igazodó három kártyatípus és árai:
24 óra – 6490 HUF
48 óra – 9990 HUF
72 óra – 12 990 HUF
72 óra ( Junior ) – 9990 HUF
96 óra – 15 990 HUF
120 óra – 18990 HUF

A kártyák egy fő számára biztosítanak kedvezményeket és azonos szolgáltatás tartalommal rendelkeznek, kizárólag az érvényességi idejükben térnek el egymástól.

A kártyával ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások 2017-től:

korlátlan tömegközlekedés a kártya érvényességi ideje alatt (busz, metró, villamos, trolibusz, fogaskerekű, BKK hajók, HÉV Budapest közigazgatási határáig)
egyszeri ingyenes belépés az alábbi múzeumok állandó kiállításaira: Szépművészeti Múzeum; Budapesti Történeti Múzeum; Aquincumi Múzeum; Kiscelli Múzeum; Vasarely Múzeum; Magyar Nemzeti Galéria; Magyar Nemzeti Múzeum
egyszeri ingyenes belépés a Szent Lukács Fürdő és Uszodába
ingyenes részvétel 2 db (egy pesti és egy budai) gyalogos, angol nyelvű, vezetett városnéző túrán
ingyenes mobil alkalmazás – Pocket Guide app 12 tematikus túrája

Az ingyenes szolgáltatásokon felül összesen több mint 100 különböző szolgáltatás esetében 10-50% kedvezményt biztosítanak a fogyasztás végösszegéből, vagy a belépőjegy árából (fürdők, látnivalók, templomok, múzeumok, éttermek, városnéző túrák, hajótúrák, stb.)